DrentFriese wold naaktwandeling.

Ook wij zijn af en toe aan een korte vakantie toe, daarom besloten we om met onze camper er op uit te trekken voor een paar dagen, gezien de zeer positieve weersvoorspellingen.

Na wat omzwervingen in Friesland besloten we een camping op te zoeken ergens midden in het DrenthFriese wold met de bedoeling om ergens te gaan naaktwandelen, en dat lukte!

We zochten een camping uit die midden in het gebied ligt waar we wilden gaan naaktwandelen en vonden er een midden in het gebied zodat we niet ver hoefden te fietsen om bij het startpunt te geraken.

Eerst een middagje op de fiets even rondgereden om ons te oriënteren en een goede wandelkaart van het te wandelen gebied gekocht bij de TIP in Diever.

S'avonds in de camper een mogelijke wandelroute opgezocht. We willen vertrekken vanaf wandelknooppunt 62 en vanaf daar het bos in. 

Wandelknooppunt 62 ligt volgens de kaart op een paar honderd meter van de weg in het bos, dus niet direct aan een weg of een parkeerplaats. Het onverharde fietspad gevolgd en we kwamen vanzelf eerst langs knooppunt 60 en even daarna 62. Het fietspad slingert verder het bos in richting het noorden, dit terwijl wij hadden gekozen voor het bosgedeelte dat ten zuiden van het fietspad ligt. Kortom weinig of zelfs geen kans dat fietsers onze blootwandelroute zouden doorkruisen, wel een positief iets!

Aangekomen op die plek was er niemand te zien, dus trok ik mijn korte broek uit en deed mijn kiltrokje aan, de fietsen op slot en aan de ketting voor alle zekerheid en toen op stap!

We vonden al snel een pad aan de linkerkant dat het bos inging en na de eerste bocht waardoor we niet meer gezien konden worden, ontdeed ik mij van mijn minimale kleding, (T-shirt en kiltrokje) en ging heerlijk naakt verder.

Het bosgebied waarin wij wandelden is zeer natuurlijk, niet de keurig gecultiveerde bosdelen zoals je helaas veel ziet met platgetreden paden die een groot aantal wandelroutes en wandelaars verraden, maar gewoon ongerept. De paden waren zichtbaar zeer weinig belopen, sommige stukken bijna overgroeid met hoog gras. Een “natuurlijk” bos betekent veel dood hout, omgevallen bomen, soms met opzet omgezaagde bomen over de paadjes, waarschijnlijk om de MTB liefhebbers te ontmoedigen. Maar voor het (naakt)wandelen was het geen probleem en we voelden ons weer als Adam en Eva in ons tijdelijke paradijsje.

Foto’s volgen nog!

Doodse stilte was er om ons heen, geen storende geluiden van verkeer, mensen of andere zaken, kortom als Adam liep ik samen met mijn Eva hier door de natuur en we genoten er volop van.  

Er waren op de ToPo GPS geen wandelpaden te zien op een enkele na en wat fietspaden, die overigens niet verhard zijn, dus niet zo aantrekkelijk om er te fietsen. We zagen dan ook niemand daar en hebben een deel gewoon naakt op dat fietspad gelopen, we liepen de naaktwandeling in een zgn. lus, dus je eindigt weer bij het startpunt. Wat verderop vonden we weer een leuk zijpaadje dat ons uiteindelijk terug bracht bij het vertrekpunt.

Na ruim 1 1/2 uur wandelen was het tegen half 5 (in de 2e helft van september) dan zakt de zon snel weg en daalt de temperatuur redelijk snel. We waren op tijd weer terug bij het startpunt waar (helaas) deze keer een echtpaar zat uit te rusten waardoor ik voor alle zekerheid mijn korte broek maar heb aangetrokken voordat we bij hun waren.p, was er niemand geweest dan had ik naakt kunnen blijven, maar ook geen ramp.

Dan terug op de fiets naar de camping die op nog geen 2 Km vanaf dat knooppunt 62 af ligt.

Daar aangekomen hebben we heerlijk in de zon (gekleed😥) nog geborreld en wat hapjes gegeten.

Het was een zeer geslaagde naaktwandeling die we zeker nog eens uitgebreider willen gaan overdoen!