Vroeg op stap gegaan om te gaan naaktwandelen!

De weersvoorspelling liegt er er niet om, na een warme zondag met 27 graden, gaat het vandaag (maandag 12 aug.) naar ruim boven de 30 graden.

Na even overleg met elkaar, hebben we besloten om deze keer vroeg in de ochtend naar het bos te rijden en dan daar heerlijk zonder kleding, onze naaktwandeling te doen. We gaan er vanuit dat de bossen zo vroeg nog wel leeg zijn, deels omdat het op een maandag is en de overige geklede wandelaars het puf niet hebben om met kleding aan er op uit te trekken, dus een goede gelegenheid om zelf de kleding uit te doen en weer naakt van het nog stille en/of ontwakende bos te genieten.

Vanwege de soms erg modderige stukjes in de paden heb ik meteen een mooie stevige lange wandelstok aangeschaft. Hiermee heb ik voldoende steun om een moeilijk modderig stuk over te steken.

Het is er een die ook door jagers gebruikt wordt en voorzien is van een stevige ijzeren punt aan een kant, terwijl de andere kant een rubberen dop heeft en daardoor uitermate geschikt voor bosgebieden, harde ondergrond, hellingen en bergwandelen Bijkomend voordeel is dat de wandelstok uit 2 delen bestaat die in elkaar geschroefd worden, dus makkelijk te transporteren.

Sta ik met mijn nieuwe wandelstok.

Zo gezegd zo gedaan, om 07:00 uur uit bed (wel erg vroeg voor ons als pensionado’s) even snel wat ontbijten, waterflessen gevuld, mijn Eva haar snel uit/aan jurkje aan en ik alleen met een T-shirt en mijn kiltrokje dat ik met een beweging kan uitdoen, (wel veel makkelijker dan een korte broek), en uiteraard de wandelschoenen aangetrokken. Vanwege de wegwerkzaamheden moesten we iets omrijden maar we kwamen op de geplande tijd van tussen 08:00 en 08:30 aan op de parkeerplaats. 

Precies om half 9 deden we de auto op slot en samen liepen we het bos in, het eerste stuk nog met minimale kledij, maar zodra we uit het zicht waren en ook niemand verder te zien was op de paden deden we dat laatste beetje kleding uit en begonnen toen pas echt aan de naaktwandeling. Het voordeel van onze route is dat de meeste grotere paden redelijk lang en recht zijn, dus een eventuele andere wandelaar kunnen we in de verte zien aankomen, niet dat we dan snel iets aantrekken, maar je weet dat er iemand aankomt en kun je ze vriendelijk groeten.

Het was nu wel een stuk droger op de paden, de soms wat modderige stukjes waren bijna opgedroogd en we konden er probleemloos overheen lopen. Wel was het gras nog behoorlijk vochtig, zodat het soms een beetje op dauwtrappen leek. Na een tijdje de eerste hondenuitlater gespot, die ons langzaam inhaalde en vriendelijk ons begroette in het voorbij gaan, wat later nog een wandelaar in de verte gezien, maar die ging dezelfde kant uit en liep een zijpad in, dus waren we weer alleen, zonder mede bosbezoekers.

De temperatuur bij vertrek was krap 20 graden en in de schaduw onder de bomen voelde het nog lekker koel aan. Echter bij het einde van de wandeling wat 2 uur later was, bleek te temperatuur al gestegen zijn tot 25 graden, nog niet te heet, maar lekker warm.

We liepen op ons gemakje de route die we wel meer lopen en genoten weer van de stilte en de opkomende zon die door de bomen scheen. Kortom het was weer genieten om zo naakt in het bos te kunnen zijn, zonder enig probleem.

Mijn Eva toen nog gekleed in haar snel uit/aan jurkje

Met wandelstok op weg naar de modder!

Kijkje in het bos

Ja het gras staat erg hoog (en kriebelt ook🫢)

Weer een nog amper belopen pad met lang gras.

Al met al een weer zeer geslaagde ochtendwandeling waarbij we zonder probleem 2 uur naakt konden zijn tijdens de wandeling.
Wel wat muggen maar amper een muggenbeet opgelopen, en na controle bij elkaar ook helemaal geen enkele teek, dus het tekenseizoen is blijkbaar niet aanwezig in dit bos, hoewel we heel wat door en tussen het hoge gras hebben gelopen.

Op naar de volgende wandeling!