De 3e wandeling bij Les Etangs de Saint Pancras, nu in het “Bois de Betoncourt”

Het kriebelde toch wel een beetje en we besloten om nog een, wat kortere, naturistische wandeling te gaan maken. We vertrokken om 13:00 uur, want dan zijn de Fransen nog aan de lunch, n.l. het zgn. “Repas” en dat kan wel eens uitlopen, dus eigenlijk geen kans dat je iemand tegenkomt.

We hadden een route gepland op de ToPo gps, maar in de praktijk bleek dat we snel daarvan afweken. Sommige paden waren zo overwoekerd dat ze niet beloopbaar waren, en heel veel nieuwe paden, ook een soort brandgangen leek het wel, waren er bij gekomen die niet op de kaart stonden. Als gevolg liepen we tijdens het zgn. Struinen wel eens verkeerd en voordat je het weet ben je weer honderden meters verder.

Met het kiltrokje in de hand!

En hier de achterkant!

Al met al was deze wandeling weer helemaal zeer de moeite waard, veel zon, onder en tussen de bomen ook veel schaduw, aangename temperaturen, lekker bloot en alweer helemaal niemand tegengekomen. Oh nee, niet waar, net aan het begin van de wandeling kwamen we een Nederlands stel tegen die weer richting de camping liepen, ze waren net als wij gekleed, hun netjes in een broek en shirt, ik alleen met mijn kiltrokje en mijn “Eva” had haar snel aan/uit doorknoopjurkje aan. We hebben geen idee of hun ook naturistisch gewandeld hebben, en hun van ons ook niet, vermoeden we.

Zodra we weer in de beschutting van het bos waren deden we de minimale kledingstukken snel uit en liepen heerlijk bloot verder. Doordat struinen waren we af en toe de weg wat kwijt, dus een goed advies! Neem altijd een telefoon mee met een gps app, zodat je ziet waar je bent en hoe je terug moet lopen.

We liepen smalle en brede bospaden op, sommige amper herkenbaar als een pad, sommigen begroeid met hoog gras, weer andere wegen die geasfalteerd waren, maar waar ook helemaal niemand te zien was, dus konden we ook daar zonder probleem bloot verder lopen. Als we dichterbij de doorgaande weg of bebouwing kwamen deden we voor alle zekerheid de minimale bedekking aan, maar het was weer fantastisch om zo ontspannen en bloot in de natuur te mogen zijn.

Soms loop je bloot op een asfaltweggetje.

Een bosarbeiders pad, loopt niet echt lekker.

En soms doe ik even mijn kiltrokje aan als het een doorgaande weg is die we een stukje moeten aflopen

Weer een bospad.

Doorkijkje in het bos.

Ook kleine bospaden zijn erg leuk!

Of een zgn. Holle weg, gelukkig holde mijn “Eva” niet weg, maar kwam mij bloot tegemoet.

Uiteindelijk liepen we ruim 8 Km, terwijl we maar hooguit 4 of 5 Km op de planning hadden staan. Dus dat viel zwaar tegen, maar met onze energiebatterijtjes op minimaal niveau wisten we toch de camping en onze camper nog te bereiken waar een koude buitendouche en een paar flesje ijskoud 1664 van 0,0 % in de koelkast lagen te wachten. Die gingen er snel in en vanuit de luie campingstoel schrijf ik even deze blog weer. Straks uit eten (Platte du Jour) bij Madame le PDG (President Directeur General) zoals ik haar noem en dan daarna de buitenboel van de camper al opruimen, want er wordt regen verwacht. Kunnen we morgenvroeg zonder problemen de camper van binnen weer reisklaar maken en onze trip verder vervolgen.


Hieronder nog even de technische gegevens ter info, de blauwe lijn is de route die wij gelopen hebben.




Reacties