Heide en bos wandeling vanaf Lyngbo camping (Denemarken)

 We waren op naturistencamping Lyngbo parken dat aan de westkust van Denemarken ligt. De vereniging bestaat inmiddels 57 jaar en heeft daarmee een rijke ervaring opgedaan.

Het is een verenigingsterrein waar de “ouderwetse naturistische manier” nog steeds in ere wordt gehouden, ijsjes pak je zelf en noteer je, bier kun je zelf tappen in de bar en ook zelf opschrijven wat je genomen hebt. Ook zijn elke ochtend verse broodjes te bestellen een dag van tevoren. Afrekenen doe je als je vertrekt, simpeler kan het niet. Er is een deel van het terrein gereserveerd voor speeltoestellen, c.q. kinderen. 

Alle inkomsten gaan naar de vereniging voor het in stand houden en onderhouden van het terrein. Het is geen hele grote camping, maar netjes geordend, zoals je veel in Denemarken ziet.

Tussen 12 en 15 uur is de receptie dicht, maar we konden alvast door de poort met hulp van een van de verenigingsleden en een plaatsje zoeken om de camper neer te zetten.

Een loosput voor grijs water voor camper en/of caravans bevindt zich buiten de toegangspoort.

We konden niets ontdekken waarvan we konden zeggen, he, dat missen we!

Maar nu het naturistisch wandelen!

De camping is gelegen tegen een heel groot heideveld aan dat overgaat in duinen richting de stranden en aan de andere kant is een redelijk groot bosgebied, dat toen wij er waren amper bezocht werd door mensen, alleen bij enkele bekende uitkijkpunten stonden wat auto’s geparkeerd. Verder hebben we maar 2 stellen gezien die gekleed aan het wandelen waren. Kortom, je kunt zo zonder kleding vanaf de camping de heide op en als je aan de rechterkant van de camping blijft ook het bos in, waarbij je mogelijk de eerste paar 100 meter wat in de openheid loopt en beter even wat kunt aandoen.

Bloot en Blij op de hei.

Een kijk ver alleen maar bloeiende heide.

Stapje voor stapje door de smalle paadjes.

Ook veel sparren en struikgewas.

Zomaar even een stukje heide.

Lekker hoor, zomaar in je blootje!

De zandstranden zijn breed, er is een officieel naturistenstrand. Wel een stukje van de camping vandaan.

Kortom, een zeer geschikte locatie om naturistisch te kunnen wandelen of om je eerste naturistische wandel ervaringen op te doen, zeker in de wetenschap dat bloot wandelen bij wet in Denemarken niet is verboden. En niet onbelangrijk voor diegene die nog wat koud watervrees hebben, iedereen is welkom volgens hun website, lid of geen lid van een naturisten vereniging.
Voor meer informatie kijk in de linkerkolom bij “ campings die we bezocht hebben” op de website van Lyngbo parken.


Reacties