Weer “thuis” op Les Fourneaux!




Na van de geweldige mooie natuur en wandelingen op Lalbrade te hebben genoten zijn we weer vertrokken naar Les Fourneaux, dat wij zien als ons 2e huis. 
Hele grote ruime plaatsen, enorm goede service en super gezellig met diverse culinaire activiteiten voor de gasten, zoals gezamenlijk BBQ op zondag, woensdag friet en snacks, donderdag pizza’s en tussendoor nog gezamenlijk eten bij een restaurant in de buurt, georganiseerd door Jolanda en Remco.
Kortom, voor ieder wat wils!

De ontvangst was weer zoals oude vrienden elkaar een tijd niet hebben gezien, gewoon echt hartverwarmend, waardoor wij ons als jarenlange gasten weer meer dan welkom voelde. 
Prachtig om te zien hoe Remco en Jolanda het “oude Les Fourneaux” hebben weten om te bouwen naar een prachtig naturistenterrein waar menig nog een puntje aan kan zuigen. 
Nergens hebben we ooit zoveel M2 voor een kampeerplekje kunnen krijgen, maar hier is elke plek groot genoeg om rondjes met auto en caravan op te kunnen rijden. 
Commentaar van Jolanda en Remco op mijn vraag waarom dergelijke grote plaatsen?: dat vinden wij normaal!
Nou daar kan ik niks meer aan toevoegen!

Op de omliggende velden is door Remco met de maaier een wandelroute gemaakt die voor iedereen die in haar of zijn blootje wilt wandelen, uitermate geschikt is!
Je loopt geen risico op ontmoetingen met onbekenden of de Gendarmerie en kunt zorgeloos bloot genieten van je wandeling.
Voor ons was het jaren geleden dat we voor de eerste keer over de omliggende velden bloot hadden belopen en vonden, gezien de fijne ervaring en van het fijne gevoel om bloot in de natuur te zijn, het zeker iets om meer te gaan doen, zonder omheining, houtwallen etc. 
Dat was voor ons een goede reden om dat ook op andere plaatsen en momenten te gaan doen, of het in ieder geval te proberen. Na zelf enkele ervaringen met naturistisch wandelen in Nederland te hebben opgedaan, is er uiteindelijk deze blog uit voortgekomenen en we merken een groeiende belangstelling voor naturistisch wandelen in de natuur.

Even nog geen naturistisch wandelen buiten de terreinen van Les Fourneaux op dit moment, maar we hebben wel plannen om dat in het Pinksterweekend te gaan doen in een bos niet al te ver hier vandaan. 
Op TOPOGPS heb ik al een mogelijke route bekeken die we kunnen gaan lopen. 
Ik ga er vanuit dat Pinksteren door de Fransen thuis of in familiekring het weekend gevierd zal worden en dat er niet massaal in de bossen zal worden gewandeld door de locale bevolking.
Sowieso zie je in weekenden of tijdens het repas amper iemand, of juist niemand, want als je je hele leven al vlakbij een bos woont, en soms er ook werkzaam bent, waarom zou je dan in je vrije tijd er nog eens naar toe gaan!

Toch denken we dat tijdens het zgn. Repas dat ruwweg van 12:00 tot 14:30 duurt, we het beste in die tijdsperiode de naturistische wandeling kunnen gaan maken, De naturistische wandeling die we gemaakt hebben staat al op een volgende blog, dus heb je interesse, gewoon doen!
Want je moet maar zo denken “ het heeft niets om het lijf”

 
Ja, oud en dor hout, (aan de rechterkant hoor!)

 


Reacties