Mooie wandeling met mede wandelaars op 23-6-2022 in de Chaamse bossen

De aangekondigde wandeling was prima om te doen!

De medewandelaars die zich aangemeld hadden waren keurig op tijd, zodat we, na even kennis gemaakt te hebben met elkaar, de wandeling konden beginnen om 19:50 uur.

Het was nog steeds erg warm en rond de 28 graden, maar gelukkig is het in de bossen meestal enkele graden koeler, maar deze hoge temperaturen maakte dat we geheel ontspannen en bloot konden wandelen, zonder dat we het (te) koud kregen.

We waren nog maar net een 5 minuten aan de wandel en al voldoende uit het zicht, dus deden we de kleding uit, stopten die in de tas of rugzak en liepen bloot verder. Geen mogelijkheid dus om snel iets om te slaan of aan te doen, maar gezien de parkeerplaats al bijna leeg was toen we aan de wandeling begonnen, was het niet te verwachten dat er nog andere (geklede) wandelaars in het bos zouden zijn.

Achter ons kwamen 2 ruiters (dames) aangelopen, maar die gingen rechtsaf, terwijl wij linksaf gingen om dan de beschutting van de bospaden op te zoeken. Geen reactie van hun kant, en geen enkel probleem dus!

Een wandelaar kreeg zijn “vuurdoop” omdat het de eerste keer was dat hij bloot ging wandelen, maar die heeft hij glansrijk doorstaan en ik moet zeggen dat ik niet eerder een zo relaxed iemand heb meegenomen die voor de allereerste keer bloot ging mee wandelen op eerdere wandelingen. Het was goed bevallen liet hij weten na afloop van de wandeling en hij wilde in de toekomst bij een volgende naturistische wandeling graag weer mee gaan.

Nadat we even verder waren  gelopen zagen we een ree in het bos die stil stond om ons te bekijken, ja ook voor die ree een apart gezicht, zomaar blote mensen te zien van redelijk dichtbij, want hij stond in het bos  een 40 mtr van ons vandaan, helaas tegen de tijd dat ik mijn camera uit mijn schoudertas had, rende het prachtige beest weer weg. Toch mooi om te ervaren hoe dicht je bij de natuur kunt zijn, ook als je gewoon bloot aan de wandel bent in een bos.

We babbelde wat over allerlei dingen, al of niet gerelateerd aan naturisme tijdens het wandelen en genoten van de stilte, de vogels en zeker ook van de nog best warme temperaturen. Toen we terug op de parkeerplaats waren was het half 10 en nog steeds 24 graden, dus inderdaad uitstekend bloot wandelweer!

We werden op een breed pad (een dreef heet dat hier) nog ingehaald door een man op een MTB, maar die keurde ons geen blik waardig en nam niet eens de moeite om vriendelijk gedag te zeggen, ondanks dat ik dat wel deed. Verder was er helemaal niemand te zien en het bos hadden we daardoor voor ons alleen!

Na 1,5 uur wandelen kwamen weer terug in de buurt van de parkeerplaats en deden voor alle zekerheid weer kleding aan, maar de parkeerplaats was uitgestorven, (zoals gewoonlijk) rond deze tijd, dus we hadden net zo goed bloot naar de auto kunnen lopen die laatste 100 mtr.

Na iedereen bedankt te hebben voor het gezelschap en de gezellige en fijne naturistische wandeluurtjes, reden we weer naar huis.




Reacties