Naturistisch wandelen rondom La Gagere 2022

Nadat we vorig jaar al een keer op La Gagere waren geweest, besloten we om hier nogmaals een paar dagen door te brengen om ook hier weer naturistisch te gaan wandelen.

Gezien het feit dat deze camping erg afgelegen ligt en er verder geen toeristen komen, kun je hier in de bossen zonder echt risico naturistisch wandelen. De enige die je kunt tegenkomen zijn mede kampeerders en die zijn echt wel blote mensen gewend. Toch gaan we altijd zo veel als mogelijk is op rustige tijden, zoals de weekends, waardoor eventuele bosarbeiders er niet zijn, en verder tussen 12 en 15 uur tijdens het bekende “repas” wanneer de fransen hun lunchpauze houden.

We willen het wat kalm aan doen vandaag en kiezen voor een kort wandelingetje van 2 Km dat rondom de camping gaat en wat we bij de receptie vinden. We zien een man die aan het schilderen is en maken even een kort praatje, dan lopen we verder, en zien (zoals onderhand gebruikelijk) weer niemand. De vergezichten zijn inderdaad zeer de moeite waard! Bijna aan het einde van de route haalt de dame van de receptie, die haar hond aan het uitlaten is, ons in. Zij was dus de enige andere wandelaar! Voor de “eerste keer probeerders” om te ervaren hoe het voelt en is om bloot in de natuur te wandelen, zou dit een prima oefentraject zijn, van maar 2 Km.

Hemelvaartdag vandaag, maar de bewolking is dik en er is geen zon, volgens de weersverwachting zal die pas na 13:00 uur tevoorschijn komen. Dat betekent even wachten met de voorgenomen wandeling. Op zich niet erg, we hebben de tijd en zijn op vakantie tenslotte.

Zo tegen half 3 begint de zon af en toe door de wolken te komen en we besluiten om te gaan wandelen, we vertrekken nog gekleed en lopen de poort uit de weg af naar beneden  om een stuk verderop een bospad in te gaan. Dat lopen we in maar in de schaduw is het nog best frisjes en we blijven nog maar even aangekleed, hoewel dat ook niks meer is als een T-shirt en korte broek. We lopen door naar de plek waar vorig jaar een mooie foto gemaakt hebben, uitkijkend over het dal. 

Deze dus!

De begroeiing is aanmerkelijk dichter en soms is het pad bijna niet meer te zien, weer een aanwijzing dat er eigenlijk bijna nooit iemand loopt. We gaan rechtsaf het bospad naar de top van Mont Done in dat sterk omhoog gaat, later zien we op Topogps dat we 100mtr geklommen zijn op een afstand van 1 Km, dus puffen en zweten. Maar goed dat je hier bloot kunt wandelen! Op de kaart staat een symbool van een soort hunebed waar we langs moeten komen. En inderdaad, als we die plek bereiken zien we een aantal grote massieve keien liggen, schots en scheef op en door elkaar. We maken wat foto’s en lopen verder, nu weer afdalend richting de GR13 die achterlangs de camping loopt en na rechtsaf geslagen  te zijn staan we weer bij de ingang van de camping. Ons advies is om deze wandeling in omgekeerde richting te doen vanwege de steile klim. 

Op de GR13 staat aan de rechterkant een groen bordje met de tekst “vers le Mont Done” waar je het bos inloopt. Uiteraard zijn we ook nu weer niemand tegengekomen en kunnen we benadrukken dat als er een wandelaar(ster) of MTBer is, dat die ook op La Gagere kampeert dus geen reden om ongerust te zijn.







Reacties